Verslag Lochem

Terug naar startpagina

 

NK lochem 11 augustus

 

Voor de derde NK reisden we dit keer af naar Lochem. Om drie uur vertrokken we voor een rit van 2.5 uur. Aangekomen op het rennerskwartier had de brigade van het wapen van langweer al een

mooi plekje voor ons gereserveerd.

s’Avonds de kever gekeurd wat ook deze keer weer geen probleem was.

Toen met zijn allen nog even lekker gegeten,en vroeg onder de wol.

Voor dat Jacob aan zijn eerste manche kon starten moest er lang gewacht worden omdat er

veel rode vlaggen vielen.

De eerste manche mocht Jacob starten vanaf de laatste rij,wat voor Jacob en het team toch

wel een beetje spannend was,want wat zou de Honda van Postma Autosport kunnen doen op een NK tussen alle toppers.

De start ging niet geheel goed Jacob kon er niet tussen door komen,na enkele ronden liggend op een vijfde plek moest Jacob hard aan remmen voor bocht drie,waarna hij in de greppel belande en over de kop vloog.

Flink balen bij terug komst bij de bus,en genoeg sleutel werk. Zo werd er snel gewerkt door het team om de kever weer tip top te krijgen voor manche 2.

Tweede manche mocht Jacob starten op de eerste rij. De start was het hendrik kornet die van de tweede rij wel heel snel weg was,na de eerste bocht was het  Jacob die hem volgde. In de tweede ronde kon Jacob kornet in de eerste bocht passeren. De ronden die volgden kon hij zijn voorsprong uitbreiden,en als eerste onder het zwart wit geblokt gaan.

De derde manche moest Jacob van de tweede rij starten. Het was Bjorn Hissink die de koppositie in beslag neemt en Jacob kon goed buiten om rijden om de tweede positie in beslag te nemen. De ronden die volgden was er een mooi gevecht tussen Hissink en Jacob,maar Hissink reed strakke lijnen en Jacob kon geen inhaal actie inzetten  maar een tweede plaats was een goede klassering voor de finale.

Omdat er veel coureurs 1 slechte manche hadden gereden zat de punten verdeling dicht bij elkaar. Jacob stond tegen alle verwachtingen in toch nog als vierde op de eerste rij. Pole was er voor Johan zomer gevolgd door Rik Pasman en Bjorn Hissink,als vijfde was het Arjan Stokkink. Jacob koos voor plek vier op het start veld. Na het doven van de lichten was het Stokkink met de beste start,Jacob kon volgen op plek vier achter Hissink,in de derde ronde kon Jacob na een stuur fout van Hissink door stoten naar de derde plek . Stokkink en Zomer hadden al een aardig gat getrokken,maar Jacob kon het  gat dicht rijden in enkele ronden. In ronde acht kon Jacob in bocht drie de kever naast die van Johan Zomer zetten ,en de jacht open op Stokkink. Toch waren twee ronden te kort om echt vuist te maken tegen de ontketende Stokkink die derde winst op rij pakt dit jaar. Jacob pakt de tweede plaats gevolgd door Johan zomer.

Jacob en team waren zeer tevreden met deze prestatie,en hebben nu de derde plaats met schrap in het kampioenschap. Hopen op een goed vervolg van de resterende NK,s…..